Karakovan Petek Balı 1850 Gr.
Bağışıklık sistemini güçlendirenkarakovan balı, söktürücü özelliği ile öksürüğü keser. Yüksek antioksidan seviyesiyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.Karakovan balıayrıca, hepatit B, hepatit C ve sarılık tedavisinde de yardımcı araç olarak kullanılabilir. "ilaçlık bal” olarak da tabir edilen karakovanbalı antiseptik özelliği ileher türlü mikrobu yok edici özelliğe sahiptir.
Karakovan balı nasıl tüketilmeli?
Karakovan balıdoğrudan direk olarak aç veya yok karnına yenilerek tüketilebilir. Ancak hastalar için özellikle sabahları aç karnına tüketilmesinde fayda vardır.
GerçekBalkristalleştiği zaman su değirmeden bir kabın içerisinde benmari usulü ısıtmanız yararlı olmaktadır. Bu sayede kristalleşme dağılacaktır. Gerçek bal buzdolabında beklediği zaman şekerlenebilir. Bu balın bozulduğu anlamına gelmez. Bu yüzden balın bozulduğu düşünülüp atılmaması gerekir.
Balı en iyi şekilde muhafaza etmek için oda sıcaklığı gerekmektedir. Oda sıcaklığında saklanan bal bozulmadan durabilir. Bu şekilde muhafaza edeceğiniz balın ışık almaması da iyi olacaktır.