Süzme Çiçek Balı 950 Gr.
Balın içerisinde aminoasitler, A, C, E ve B grubu vitaminleri, folik asit, demir, çinko ve antioksidan özellik gösteren fenolik ve flavonoid bileşenler yer alıyor. Bal bu değerli içeriğiyleantienflamatuvar, antiviral, antibakteriyel ve antioksidan özellik gösteriyor.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Bağırsaktaki bakteri florasını çoğaltarak bağışıklık sistemini güçlendiren bal, vücudun hastalıklara karşı direncini arttırıyor. hastalıklardan koruyan besinler arasında önerilen bal, antibakteriyel özelliği sayesinde vücutta enfeksiyon ve mikrop oluşumunu engelliyor.
Isıl işlem görmediği için şekerlenebilir. Şekerlenmiş balın çözülmesi için bal kavanozunu sıcak bir kabın içerisinde (benmari usulü) akışkan kıvam alıncaya dek bekletmek. Sıcak suyun etkisiyle kristalleşmiş bal, tekrar çözülerek ilk haline geliyor ve gönül rahatlığıyla tüketilebiliyor.